Nokas förhandlar om köp av AVARN Security

Inom säkerhetsbranschen förhandlar man som bäst om ett stort företagsköp, som ifall att det förverkligas skulle innebära att det föds inom branschen en marknadsjätte med 17 000 arbetstagare.  Nokas är på väg att köpa AVARN Security.

Det nordiska säkerhetsföretaget Nokas har gjort ett anbud åt Sector Alarm Group för AVARN Securitys verksamheter i både Sverige och Finland, informerade AVARN Security igår tisdag. AVARN Security som sysselsätter 2800 arbetstagare i Finland inom säkerhetsbranschen är en del av det nordiska Sector Alarm Group.

Nokas styrelse behandlar anbudet på styrelsemötet under torsdagen, varefter ett eventuellt företagsköp presenteras på bolagsstämman den 6 juli. Som en del av avtalet köper Sector Alarm minoritetsandelen av Nokas.

Ifall att köpet förverkligas påverkar det AVARN Securitys verksamhet i Sverige och i Finland, men inte Nokas verksamhet i Danmark eller Norge.
Vilka effekter detta har för Finland återstår att se, berättar AVARNs marknadsföringsdirektör Jonna Häkkilä åt PAM.

”Köpet har ännnu inte förverkligats och det kräver ytterligare även konkurrensmyndigheternas godkännande”, kommenterade  Häkkilä.

Genom den nya bolagshelheten skulle omsättningen öka med omkring 840 miljoner euro. AVARN Securitys omsättning var 96 miljoner euro ifjol.

Det händer inom AVARN Security, för så sent som i januari hörde vi om att AVARN och Prevent 360 skulle gå samman. Enligt Häkkilä fortsätter den här processen och man inväntar ännu på konkurrensmyndigheternas godkännande.

AVARN Security föddes då G4S och Turvatiimi fusionerades år 2016. AVARN som erbjuder omfattande säkerhetstjänster hör tillsammans med Securitas till de största företagen inom säkerhetsbranschen i Finland.

Skribent: Marja Ikkala, Servicefacket PAM

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *