Servicefackets intressebevakningsdirektör Jaana Ylitalo kandidat i EU-valet

Torsdag 28.2.2019 meddelade Servicefacket PAM:s intressebevakningsdirektör Jaana Ylitalo att hon kandiderar för SDP i EU-valet.

”Jag ställer upp för att finländska anställda ska få sin röst hörd i EU”, säger hon.

Jaana Ylitalo leder intressebevakningsavdelningen på Servicefacket PAM. Enligt henne har högerorienterade ekonomiska politiken i EU försämrat ställningen för anställda och löneutvecklingen på arbetsmarknaden de senaste åren. Hon hoppas att riktningen ändras efter kommande parlamentsvalet.

”Jag vill vara med om att skapa en jämlikare och ansvarsfullare framtid för Europa. Varje anställd ska ha rätt till en anställning som säkerställer utkomsten – arbete för vilket det betalas en lön du klarar dig på och där tillräckliga arbetstimmar garanterar utkomsten”, beskriver Jaana Ylitalo sina målsättningar i ett pressmeddelande från SDP.

För tillfället företräder hon PAM som styrelseordförande för nordiska och europeiska organisationerna inom fastighets- och säkerhetsbranschen samt styrelsemedlem i UNI Europa som organiserar serviceanställda.

”Min kandidatur är egentligen endast en fortsättning på mitt nuvarande arbete. Många centrala arbetslivsregleringar baserar sig ju på EU-lagstiftning”, noterar Jaana Ylitalo.

Hon påminner om att landets regering beslutar om finländska EU-politiken. Därför är både riksdagsvalet i mitten av april och EU-valet i slutet av maj ytterst viktiga.

Egentliga valdagen i valet till Europaparlamentet är söndagen 26 maj. Du kan förhandsrösta i Finland 15–21 maj och utomlands 15–18 maj.

Bild: Eeva Anundi

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *