SUNs kongress tar historiskt beslut

SUN, Service- och tjänstebranschens Union i Norden, kongress avslutades på fredagen. Kongressen, som genomfördes digitalt, tog en rad viktiga beslut för arbetstagarna i Norden. Bland annat infördes möjligheter till sympatiåtgärder i stadgarna.

SUNs tillträdande ordförande John Nielsen ser detta som en viktig möjlighet i det fackliga arbetet. Ibland räcker inte de traditionella fackliga arbetet på hemmaplan till och nu finns möjligheten att få stöd från andra nordiska förbund. Ett viktigt beslut för att försvara den nordiska modellen.

Kongressen beslutade också om en verksamhetsplan för kommande kongressperiod innehållande ett arbete med plattformsanställda, utveckla det nordiska samarbetet och följa EU politiken och då i synnerhet minimilönsdiskussionerna.

Kongressen avtackade också avgående ordförande Jaana Ylitalo för hennes arbete med att försvara de nordiska arbetarna i SUN i Europa.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *